Program sympozjum„HARMONIJNY ROZWÓJ SUDECKICH MIEJSCOWOŚCI TURYSTYCZNYCH NA PRZYKŁADZIE KARPACZA. PRÓBA OKREŚLENIA ELEMENTÓW GRANICZNYCH” Termin: 18 kwiecień 2009 - Poniedziałek Godzina rozpoczęcia: 10:30 Przewidywana godzina zakończenia: 16:00 Miejsce: Hotel Malachit Spa, Karpacz, ul.Staszica 12 www.malachit-spa.pl Uwaga! 17.05.2009 od godz. 16:00 zakwaterowanie gości mających potwierdzony nocleg 10:00-10:30 Rejestracja uczestników, wydani materiałów 10:30-11:00 Otwarcie sympozjum Powitanie uczestników –mgr inż. Sławomir Lange - Prezes SOKiAS, mgr inż. Mirosław Rzepka Prezes – v-ce Prezes SOKiAS Prezentacja Stowarzyszenia - mgr inż. Sławomir Lange Prezentacja Patrona Medialnego - Dolnośląskie Stowarzyszenie Prasy Regionalnej WRO-EURO – Andrzej Ploch, Prezes DSPR WRO-EURO
Prowadzący sympozjum: Andrzej Ploch - czasopismo KARKONOSZE 11:00-12:00 Architektura, urbanistyka 12:00-13:00 Ekonomia, gospodarka Dr Jacek Potocki, Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu „Rozwój funkcji turystycznej Karpacza od XIX w. do czasów współczesnych” Dr inż. Władysław Kusiak, Katedra Inżynierii Środowiska Pracy Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu."Co jest w Karpaczu najbardziej cennego? Szanse i zagrożenia dla rozwoju miasta widziane z perspektywy Poznania." pytania z sali i odpowiedzi
13:00-13:30 Przerwa kawowa / Wystawa projektu: „Rewitalizacja Kolei Karkonoskiej”/ 13:30-14:30 Ochrona środowiska, przyroda, natura Dr inż. nauk leśnych Bernard Konca „Ochrona przyrody i środowiska w Karkonoszach” Dr inż. Andrzej Raj – Dyrektor Karkonoskiego Parku Narodowego „Ochrona przyrody a turystyka w Karkonoskim Parku Narodowym - szanse i zagrożenia.” pytania z sali i odpowiedzi
14:30-15:00 Prawo i administracja mec. Sylwester Cetera, Kancelaria CWW- Consortio LEX- członek Eurojuris POLSKA„Prawo – możliwości i ograniczenia w kontekście ustawy o samorządzie” pytania z sali i odpowiedzi
15:00-15:30 Dyskusja i wnioski 15:30-15:40 Rafał Gersten - projekt Rewitalizacja Kolei Karkonoskiej - „słów kilka” Zakończenie i pożegnanie uczestników. 15:45 Lunch w restauracji Hotelu Malachit Spa
|